Appartment Eikenweg

Nederland, Amsterdam
In opdracht van Döll architecten hebben we de technische tekeningen gemaakt en meegewerkt aan het (interieur)ontwerp van een uitbreiding op het dak van een appartement in het centrum van Amsterdam.
 
De vorm van de uitbreiding is deels bepaald door de geldende regelgeving. Optoppingen zijn welkom in Amsterdam maar ze zouden vanaf de straat niet zichtbaar moeten zijn. Om dit te bereiken is de dakopbouw teruggelegd ten opzichte van de gevel en het volume is “afgeschuind” waardoor er een interessante hoofdvorm is ontstaan. De opbouw is gemaakt van een lichte houtconstructie bekleed met zink, een veel gebruikt materiaal in dit gedeelte van Amsterdam.
1/2
Appartment_Amsterdam_Eikenweg 2.jpg
Trap vanuit woonkamer
Appartment_Amsterdam_Eikenweg 4.jpg
Gang tussen slaapkamers
Appartment_Amsterdam_Eikenweg 3.jpg
Kinderslaapkamer
Interieur
In het interieur is de trap naar de dakopbouw een belangrijk element aangezien deze midden in de huiskamer begint. We hebben een ontwerp gemaakt in eikenhout waarin de trapleuning de treden ondersteund. De trap is daardoor een meubel, hangend aan het plafond. Ook hebben we een ontwerp gemaakt voor een insteekverdieping in de kinderkamer.
Project data:
Locatie:
Opgave:
Omvang:
Ontwerp:
Status:
Team:
In samenwerking met:
Amsterdam (NL)
Appartement
120 m²
2016
Opgeleverd
Niels Olivier, Henk Döll, Robin-Jay King
Döll Architecten
Vergelijkbare projecten:
Transformatie
Industrie hal
Transformatie